YOGA en MEDITATIE CAFE

WAT?

Het yogacafe biedt verschillende lessen aan, begeleid door Danny Van Rietvelde.

Poweryoga A en B zijn geinspireerd door de Power Vinyasa Yoga ontwikkeld door Baron Baptiste.

Hatha - Yin Yoga is een meer traditionele, zachtere meer meditatieve vorm van yoga.

 

Maandagochtend:     Hatha Yin Yoga: 9u - 10u15

                              Poweryoga A: 10u30 - 12u

 

Woensdagochtend:   Hatha Yin Yoga: 9u30 - 11u

 

Woensdagavond:     Poweryoga A: 19u - 20u30

                             Hatha Yin Yoga: 20u45 - 22u

 

Vrijdagochtend:        Hatha Yin Yoga: 9u - 10u15

                              Poweryoga B: 10u30 - 12u

 

Zondagavond:         Poweryoga A: 19u - 20u30

                             Hatha Yin Yoga: 20u45 - 22u

 


Poweryoga A (All levels): In deze les nemen we regelmatig de tijd om houdingen aan te leren en uit te diepen en leren we het samenbrengen van adem en beweging. Deze lessen zijn geschikt voor beginners en ook voor meer gevorderden.


Poweryoga B (Gevorderden): Hier streven we naar een ononderbroken flow van adem, beweging en aandacht bij het lichaam. Hierbij volgen een uitgebalanceerde reeks houdingen, die geen enkel deel van het lichaam ongemoeid laten, elkaar op.

 

Hatha - Yin Yoga: Een meer Traditionele vorm van yoga waarin we langer in een houding blijven op een ontspannen, meditatieve manier met veel aandacht voor de ademhaling en de sensaties in het lichaam. Heeft een diepere gunstige uitwerking op de bindweefsels, gewrichten en werking van de organen.

 

Zowel beginnelingen als gevorderden zijn welkom en je kan op ieder moment aansluiten.

 

Een kwartiertje voor aanvang kan je terecht in 't Rietveld om je om te kleden, iets te drinken en in de sfeer te komen.

PRIJS?

 

Onkostenbijdrage:

 

10 beurtenkaart: € 70 (4 maanden geldig)

Maand-full-kaart: € 55 (één maand geldig - onbeperkt lessen                                                van het Yogacafe)

Per keer betalen: € 8

 

Kruidenthee: Gratis WIE?

Danny Van Rietvelde - Geboren en getogen in Gent ben ik sinds 1983 voornamelijk als muzikant actief geweest. In tal van groepen van uiteenlopende genres speelde ik, eerst als drummer en later meer als percussionist. In Vlaanderen was ik zowat de eerste die zich specialiseerde in de djembé (Verschillende Afrikaanse studiereizen) en heb dan ook een aantal jaren lessen en workshops djembé gegeven. Ook bij Afrikaanse danslessen (o.a. bij wijlen Bea Dobbelaere) was ik jaren de vaste percussonist. Later kreeg ik de Cuba microbe te pakken en ging ik me verdiepen in de Cubaanse ritmes (3-jarige studiereis Cuba). Behalve een schat aan ritmes ontving ik er de grootste schat in mijn leven, mijn dochter Yana. Na Cuba kwamen ook meer theatrale opdrachten op mijn pad zoals de cabaretgroep 'de schedelgeboorten', kinderproductie 'Amai mijn oor' en de jongerenvoorstelling 'de wervelende voorlichtingsshow'. Een aantal groepen waar u mij misschien van kent:
De schedelgeboorten, La guardia flamenca, Bodixel, Maguaré, The Whodads, Delavega, De propere fanfare van de vieze gasten, Room13,…

 

Ik begon in 2007 met poweryoga nadat ik door een hernia een groots muzikaal project in de Handelsbeurs te Gent heb moeten afzeggen. Als een oude man, ik kon me amper bewegen, lag ik in bed. Dit pijnlijke voorval heeft me toen vooral doen inzien dat mijn lijf me heel lief is en dat mijn lieve lijf verzorging, aandacht en training nodig heeft. Ik besliste iets aan mijn fysieke conditie te doen en ging op zoek naar een voor mij geschikte vorm van lichaamsoefening. In de boekhandel stuitte ik op het boek 'poweryoga - meditatie door beweging' van Baron Baptiste. Ik las en herlas het en begon de yoga-oefeningen dagelijks te beoefenen, in het begin moeizaam en stap voor stap maar al heel snel ondervond ik de positieve uitwerking ervan op mijn lichaam en geest. Kracht, soepelheid, vitaliteit, energie… teveel om op te noemen en voor iedereen anders natuurlijk. Wat mij nog het meest aanspreekt is de kracht en energie die yoga me geeft om dagdagelijkse problemen aan te pakken, de kracht om te veranderen, te groeien, gezond te leven en uit te reiken naar positieve oplossingen.

Via het yogacafe wil ik graag mijn enthousiasme voor yoga met anderen delen en doorgeven.

 

Van harte welkom, vriendelijke groet

Danny

 

 

Opleidingen:

 

* 200 YTT (Hatha-Ashtanga) Association for yoga and

   meditation - Rishikesh 2013

* 90 hr training course in Traditional Thai Yoga Massage

   The sunshine network - Lahu Village Thailand 2014

* 80 h Yin Teacher Training - Sarah Powers - France 2014

* 200 YTT (Hatha) Sivasoorya divine school of yoga

   Kerala 2015

* Cosmetisch masseur - Syntra - Gent 2018

* Chinese hoofd- nek- en schoudermassage - Syntra

   St.-Niklaas 2018

* 200 YTT (Hatha) Padmakarma - Kovalam 2018